Restauracje

Grillowany filet z kurczaka – Umberto

10 kwietnia 2013
filet-z-kurczaka-umberto-poznan

Kolejne danie z sezonowego menu, tym razem klasyka, czyli grillowany kurczak podany z wiosenną sałatką i grillowanymi ziemniakami. Nie poleciłabym tego dania w takim wydaniu niestety. Najgorzej wypadł kurczak, który nie dość, że mały, to jeszcze zamarynowany w vegecie. Był tak słony, że właściwie niezjadliwy – przyprawę można było zeskrobywać nożem, ale i tak sztuczny i słony smak pozostał. I nie ważne już, że kurczak był soczysty, bo był po prostu okropny. Do tego chyba ktoś niezbyt się postarał podczas oczyszczania mięsa, ponieważ można było natrafić na mnóstwo dziwnych włókien, czy ścięgien. Na koniec jeszcze jeden zarzut odnośnie kurczaka – nie był grillowany, a po prostu usmażony.

Najbardziej smakowały mi z całego dania ziemniaki, chyba dlatego, że jako jedyne nie były posolone! Chrupiące z wierzchu, miękkie wewnątrz, żadne tam kupne ćwiartki, czego można by się spodziewać po tym jak potraktowano mięso. Sałatka również smaczna i w dużej ilości. Ale ta duża ilość chyba nie jest wielkim plusem, po prostu trzeba było wypełnić talerz. Wolałabym dostać solidną porcję kurczaka, w końcu zamawiałam kurczaka, a nie sałatkę z kurczakiem.

Nie dałam rady zjeść sałatki – za dużo, kurczaka – za słony, jedyne z czym się uporałam to ziemniaki. Na pewno nie zjem tego dania po raz kolejny, a nauczona doświadczeniem wcześniejszym również, będę stronić w Umberto od wszelkich dań z kurczakiem. Mam wrażenie, że nikt z obsługi tego kurczaka nigdy nie próbował, bo gdyby było inaczej na pewno więcej nikt by go tak nie przyrządzał. Generalnie słabo.

Grillowany filet z kurczaka z sałatką wiosenną – 24,90

W poniedziałki, soboty i niedziele z kartą Foodie Card jedzenie tańsze o połowę!

Zobacz także

Dodaj pierwszy komentarz do wpisu :)

Dodaj komentarz