W Linguini, czyli w restauracji hotelowej można zjeść dania eleganckie, smaczne i efektowne. Ale można również zjeść pizzę, która nieco do reszty karty nie pasuje. Faktem jednak jest, że pizza jest na baaardzo wysokim poziomie. Z dużą ilością dobrych składników, na dobrym cieście – na pewno nie jest to fast food.
Ja wybrałam Toscane, gdzie dodatkami był parmezan, włoska polędwica, pomidorki koktajlowe, sos i ser i rukola. Idealnie nie było, ale było na pewno blisko ideału. Ciasto cieniutkie, chrupiące – nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Polędwicy mnóstwo, na każdym kawałku conajmniej 3 plastry. Bardzo smaczna, wyrazista, grała zdecydowanie pierwsze skrzypce. Pomidorki chyba najlepsze jakie jadłam w tym roku, a więc chętnie widziałabym ich więcej. 🙂 Do tego momentu wszystko pysznie, zastrzeżenia mam dwa. Po pierwsze parmezan był kompletnie bez smaku, więc chyba mogę powiedzieć, że parmezanem nie był. A nawet jeśli, to na pewno nie był świeżo starty, w dodatku był w jakiś dziwnych kuleczkach, przypuszczam więc, że został już w takij postaci kupiony. Po prostu sobie był, ale do smaku niczego nie wnosił. A drugie zastrzeżenie, to to że większość składników – mięso, rukola, pomidory – nałożono na pizzę po upieczeniu, były więc zimne. Efekt był taki, że pizza również szybko ostygła i nawet jednego kawałka na gorąco nie udało mi się zjeść. Ale to specyfika tej konkretnej pizzy.
W Linguini na pewno warto zamówić pizzę, może niekoniecznie tę konkretną, ale samo ciasto i jakość składników sprawia, że jest to jedna z lepszych pizz w mieście. Polecam!
Pizza Toscana 32cm – 27,90 42 cm – 33,90
Z kartą FoodieCard w soboty i niedziele jedzenie tańsze o 50%
Pizza Toscana – Linguini - Opinie i komentarze