Pizza Umberto, czyli mozzarella, camembert, salami, pomidor.
Pierwsza pizza z Umberto – i wreszcie znalazłam coś naprawdę godnego polecenia z tego miejsca (poza barszczem, który nadal uważam za przepyszny). Pizza w Umberto wypiekana jest na cienkim, delikatnym cieście, bardzo puszystym na brzegach.
Taka pizza, że nie ma się do czego przyczepić – smaczne składniki, świeże, w odpowiedniej ilości, dobre ciasto – wszystko składa się na smaczną pizzę.
Umberto dopisuję sobie do listy ulubionych pizzerii – zaraz obok Bar a Boo i Zielonych Słoni – choć w każdej z tych pizzerii pizza jest kompletnie inna, to wszystkie pyszne i warte spróbowania.
Jeszcze wypowiem słów kilka o sosach: pomidorowy mi do gustu nie przypadł – jak dla mnie to za mało pomidorów, a za dużo dodatków – sos stracił całą świeżość. Z kolei sos czosnkowy pycha i o ogromnej mocy świeżego czosnku – choć z ilością sosów nie przesadzam czułam się jakbym zjadła główkę czosnku, ale według mnie to na plus – sos był świeży i z prawdziwego czosnku, a nie jakiegoś podejrzanego z torebki.
Polecam, ja na pewno wrócę!
Pizza Umberto 32 cm – 23,90 zł
Sos – 1,50 zł za sztukę
W soboty, niedziele i poniedziałki z kartą Foodie Card jedzenie i picie tańsze o połowę!
Pizza Umberto – Umberto - Opinie i komentarze