Filetti maiale con pomodori secchi e gorgonzola, czyli polędwiczki wieprzowe w sosie gorgonzola z suszonymi pomidorami, a do tego sałatka i pieczone ziemniaczki.
Danie mnie naprawdę rozczarowało! Nie smakowało, źle się po nim czułam. A oczekiwałam czegoś pysznego i świetnie przygotowanego.
Pierwsze rozczarowanie – polędwiczki wieprzowe zostały osmażone w panierce. W pierwszym momencie myślałam, że to jakieś grzyby, ponieważ były przykryte sosem. Nigdy nie spotkałam się z tak podanymi polędwiczkami, sama nie przygotowałabym ich inaczej niż posypanych pieprzem i solą..
Pierwszy szok minął, czas na spróbowanie.. No i kolejne rozczarowanie: sos o konsystencji co najmniej podejrzanej, mdły i przesolony. Mięso twarde, przesmażone i bardzo tłuste.
Kolej na ziemniaki: tej części dania nie nazwałabym inaczej jak po prostu – ohyda! Okropnie słone – w porównaniu z nimi przesolony sos robi się nawet smaczny.
Gdyby nie sałatka niczego nie dało się przełknąć. Zresztą nawet ona była nieco zwiędnięta.
Tę porażkę kulinarną uznaję za wypadek, nie przekreślam tego miejsca, może kucharz miał zły dzień.. Nie wiem. Nieraz miałam okazję jeść w tym miejscu i byłam zadowolona, ale dziś nic dobrego nie mogę powiedzieć.
Cena: 35 zł
Termini (zamknięte) – Filetti maiale con pomodori secchi e gorgonzola - Opinie i komentarze
to danie nie wygląda jak za 35 złotych 🙂
Ja tam kiedyś jadłam bardzo dobry makaron za około 20 złotych, więc może warto tam przychodzić tylko na dania makaronowe…